Blade Mist

Blade Mist

Proizvajalec: Blade
Šifra: blmst
Stanje zaloge: Na zalogi
Spletna cena: 999,00€ 899,08€
Cena brez DDV: 736,95€
* Velikost:


Kos:  
   - ALI -   

S ponosom predstavljamo nov kajt, novo freestyle mašino, Blade Mist. C kajt pripravljen na noro akcijo,  vi ste pripravljeni na doseganje novih višin? Mist vas bo popeljal na novo stopnjo kajtanja.

Takoj lahko vidimo ostro zarobljene konce padala, ki efektivno zmanjšajo količino bridlov. Posledica tega je izredno reaktivno zavijanje kajta, vendar pa kajt daje stabilen občutek in odpušča napake. Za prosto in wake slogaše nudi izreden POP, kot tudi konstanten vlek med trikom. To vam bo pomagalo stabilizirati sebe med trikom, kar pa je še bolj pomembno, nudi kontroliran in mehak pristanek.  

  • Eksplozivna in konstantna moč
  • 5 stranskih tub za trdnost kajta med najbolj radikalnimi triki
  • Dizajniran za visoke zmogljivosti v vseh pogojih
  • Trdna konstrukcija bo prenesla ekstremna srečanja z vodo
  • Zmanjšana količina bridla za direktno zavijanje

VELIKOSTI: 7m, 9m, 11m, 13m

RPG profil: po končanem POPu, unikatna oblika profila še vedno dostavlja konstantno moč skozi trik. To poveča stabilnost in kontrolo med močnimi wakestyle trike.

WINGTIP POWER TURN: Kajt zavija okoli svojih koncev krila, posledično dovaja konstantno moč skozi zavoj z minimalnimi izgubami moči. Idealno za velike kajtloope!

MINI BRIDLE SYSTEM: Verjetno eden najkrajših bridlov na kateremkoli freestyle kajtu, nudi ekskluzivno podporo LE-u (glavni tubi), brez da bi izgubil direkten občutek, ki ga pričakujemo na freestyle kajtih.

KONSTRUKCIJA:

LE closing seam: Šiv na glavni tubi je zatesnjen z tremi plastmi šivanja – dvojna plast ojačitvenega Insignia traku in tretja plast iz Dacrona.

Valve reinforcements: Dodatne ojačitve za ventile, ena spodaj in ena zgoraj mehurja.

Molded LE guards: Oblikovani ščitniki glavne tube so lažji, bolj aerodinamični in efektivno ščitijo glavno tubo pred vsemi vašimi padci, ko se učite novih utrganih trikov.

Insignia tape: Vemo da radi vozite »na power«. Zato ima Mist 25% več Insignia traku na delikatnih conah.

Bridle attachement points: Glavna tuba ima na mestih vpetja dvakratno količino ojačitvenih plasti, da bo kajt prenesel abrazivno obrabo na tleh.

TEIJIN TECHNO FORCE. Vrhunska kvaliteta  platna krila iz materiala Teijin Techno Force. Dokazano boljša od vseh drugih na trgu.

DACRON 160HPE. Unikaten Dacron material uporabljen za glavno, stranke tube in konce krila. Lahek vendar izredno trpežen material.

MAD 2 Air Flow System. Specialno dizajniran sistem ventila. Kajt bo napumpan in pripravljen na akcijo kot bi trenil!

Kaj je razlika med Prime-om in Mist-om?

Prime je bil narejen za unhookanje z omejitvijo dostavljene moči. Imel je odličen potencial za »odpet« - unhookan freestyle, vendar ni imel dovolj moči da bi bil več kot le freestyle kajt. Osnove za Mista so bile, konstantna moč in vlek skozi ves trik, predvsem pri unhooked trikih. To so dizajnerji implementirali z RPG profilom krila, ki daje konstantni vlek skozi celo vetrovno okno.  To pomaga riderju da je med trikom stabiliziran in pod kontrolo.

Oblika kajta je nenavadna, zakaj in kako ste prišli do take oblike?

Vemo, da je večino moči proizvedene na sredini kajta, zato je velik AR kajta (razmerje med višino in širino) prednost v tej smeri, vendar obenem smo hoteli da AR ni prevelik, ker naredi kajt nestabilen v refulastih razmerah. Zato smo naredili konce kril ožje. Ostri konci kril dajo občutek da ima kajt majhen AR, obenem pa proizvedejo kontrolirane karakteristike in kvalitetne zavoje. Majhna količina bridlov pa nudi izvrstno direktnost.

Kaj je bila največja ovira pri oblikovanju Mist-a?

Dizajnirati bridle je vedno izziv pri C kajtih. Njihov glavni pomen je dajati oporo glavni tubi in tako zmanjšati premer glavne tube. Posledica tega je hitrejše zavijanje. Vendar pri C kajtih se stremi k direktnosti in stabilnosti kajta, zato je moral biti bridle minimalen. To leto smo naredili izjemen dosežek z ostro oblikovanimi krili in enemu najkrajših bridlov na trgu.

Komentirajte

Vaše ime:


Vaš komentar: Opomba: Obrazec ne pretvarja HTML kod!

Ocena: Slabo           Dobro

V spodnje polje prepišite varnostno kodo s slike:Potrebujete nasvet ob nakupu?

Zastavite vprašanje, odgovorili vam bomo.

031 866 355 - KITE & FUTSAL
041 735 302 - SKI & BIKE
E-mail: info@skite.si

 

Dostava

Izbrane izdelke vam pošljemo po pošti na vaš izbran naslov ali pa jih osebno prevzamete.

Plačila

V spletni trgovini vam nudimo plačilo po povzetju in plačilo po predračunu.