Blade Trigger 6. generacija

Blade Trigger 6. generacija

Proizvajalec: Blade
Šifra: bltr6g
Stanje zaloge: Na zalogi
Spletna cena: 699,00€ 628,58€
Cena brez DDV: 515,23€
* Velikost:


Kos:  
   - ALI -   

Šesto leto zapored je Trigger spet opremljen z vsemi odličnimi karakteristikami po katerih je poznan. Visoki in dolgi skoki, odlična zmogljivost v valovih, v letu 2013 pa je bil izbran za najboljši kajt za napredovanje! Za energične in žive riderje bo ta allround oz. vsestranski kajt optimalna izbira.

Super hitro zavijanje in učinkovita dostava moči naredita Trigger uporabniku prijazen kajt.  V letu 2014 smo dodali velikost 8m, ki so jo riderji po celem svetu pogrešali. 12-14m različica sta šla skozi detajlne izboljšave glavne tube, za boljši low end – več moči v manj vetra. Manjše velikosti so z letom 2014 še bolj stabilne v refulastih pogojih, medtem ko še vedno obdržijo tisto staro hitrost in okretnost za vožnjo v ekstremnih okoliščinah. Z unikatno obliko profila in kompleksnim dizajnom glavne tube je Trigger uporaben za vse stile in nivoje kajtarjev.

  • Super hitro in odzivno zavijanje
  • Masivni hangtime
  • Učinkovita zmogljivost v lahkem vetru
  • 2 različna vpetja na kajtu za WAVE(ADVANCED) / STANDARD stil vožnje
  • Zelo kvalitetna izdelava, pozornost na vsakem detajlu

VELIKOSTI: 5, 7, 8, 9, 10, 12, 14

3 Struts. 3 stranske tube so se pokazale kot zelo učinkovit sistem že ko jih je Blade predstavil v letu 2008. Izboljša odzivnost in hitrost zavijanje vseh kajtov.

Turning Axis – Mid Pivot. Točka okoli katere kajt zavija je locirana med sredinsko stransko tubo in koncem krila. To daje kajtu učinkovito in uravnovešeno razmerje med hitrostjo zavijanja in dostavo moči. To je ključnega pomena pri allround kajtih.

Steep Profile Shape. Bolj strm profil ima mnogo prednosti, primarno pa boljša zmogljivost pri skokih. Globoka kontura kajta nudi takojšnjo moč, ki je potrebna če želite iti visoko. Res visoko.

Reflex Relaunch.  Ni pomembno če  vam kajt le pade v vodo, ali se vali po valovih. Ekskluzivni dizajn kajta sili konice kril iz vode in v rob vetrovnega okna.

Wave Performance Setting. Nastavljivo vpetje kajta na glavni tubi na WAVE oz. ADVANCED opcijo, potisne kajt naprej v vetrovno okno, s tem omogoča več depowerja, boljše »oddrsavanje« z vetrom in boljši upwind. Vse to je ključnega pomena pri vožnji na valovih.

Dynamic Profile. Oblika profila od glavne tube do zadnjega dela krila se spreminja, če se pomikate od sredinske stranske tube proti koncem kril kajta. To omogoča optimalne zmogljivosti v vseh stopnjah letenja kajta.

KONSTRUKCIJA:

KONSTRUKCIJA:

LE closing seam: Šiv na glavni tubi je zatesnjen z tremi plastmi šivanja – dvojna plast ojačitvenega Insignia traku in tretja plast iz Dacrona.

Valve reinforcements: Dodatne ojačitve za ventile, ena spodaj in ena zgoraj mehurja.

Molded LE guards: Oblikovani ščitniki glavne tube so lažji, bolj aerodinamični in efektivno ščitijo glavno tubo pred vsemi vašimi padci, ko se učite novih utrganih trikov.

Insignia tape: Vemo da radi vozite »na power«. Zato ima Trigger 25% več Insignia traku na delikatnih conah.

Bridle attachement points: Glavna tuba ima na mestih vpetja dvakratno količino ojačitvenih plasti, da bo kajt prenesel abrazivno obrabo na tleh.

TEIJIN TECHNO FORCE. Vrhunska kvaliteta  platna krila iz materiala Teijin Techno Force. Dokazano boljša od vseh drugih na trgu.

DACRON 160HPE. Unikaten Dacron material uporabljen za glavno, stranke tube in konce krila. Lahek vendar izredno trpežen material.

MAD 2 Air Flow System. Specialno dizajniran sistem ventila. Kajt bo napumpan in pripravljen na akcijo kot bi trenil!

Kako ste se odločili kaj spremeniti na kajtu po 5 letih uspehov s Triggerjem?

Ko je kajt že dolgo na tržišču, si naredi nek rezime in osebnost, ki jo spoštujejo. Če je kajt deležen pohval in zadovoljuje navdušene stranke, je pametno ohraniti to osebnost v novem dizajnu. Zadnje leto smo dosegli odlično razmerje med močjo, hitrostjo obračanja in lahkotnost letenja. Komentarji iz vseh plaž po svetu so bili pozitivni, zato nismo hoteli spremeniti nekaj, kar je našim strankam pri srcu. Po drugi strani, vedno obstaja potencial da nekaj izboljšaš. Pri večjih velikostih smo dodali malo več moči in več zmogljivosti pri pogojih z malo vetra. Manjše velikosti pa so bile deležne malo sprememb v bridlu, da so bolj stabilni v močnejšem refulastem vetru. V postavo smo dodali še 8m različico, za tiste, ki potrebujete kompromis med 7m in 9m.

Kakšno razliko bodo občutili riderji to leto?

Pri manjših velikostih je omogočen boljši pretok zraka po kajtu, kar se bo čutilo na baru (v močnem refulastem vetru ste lahko na prejšnjih modelih občutili, da kajt oz. bar trza).  Pri večjih modelih se bo kajtanje začelo 1 vozel  prej, »sweet spot« kajta pa 2 vozla prej. (sweet spot – najoptimalnejši veter za določeno velikost)

Kaj so osnovne in tehnične razlike med standardnim in naprednejšim oz. val vpetjem na kajtu?

Standard opcija je priporočljiva za večinoma riderjev. Na tej nastavitvi je kajt najbolj stabilen in daje največjo direktnost v povezavi z močjo. Val opcija vpetja, spremeni nekaj karakteristik. Občutili boste, da kajt stoji bolj naprej v vetrovnem oknu in ima povečan depower, obenem pa je direktnost kajta zmanjšana, prav tako stabilnost. Prav zaradi tega priporočamo naprednejšo standard opcijo vpetja, naprednejša pa bo ustrezala kajtarjem, ki vozijo val.

Komentirajte

Vaše ime:


Vaš komentar: Opomba: Obrazec ne pretvarja HTML kod!

Ocena: Slabo           Dobro

V spodnje polje prepišite varnostno kodo s slike:Potrebujete nasvet ob nakupu?

Zastavite vprašanje, odgovorili vam bomo.

031 866 355 - KITE & FUTSAL
041 735 302 - SKI & BIKE
E-mail: info@skite.si

 

Dostava

Izbrane izdelke vam pošljemo po pošti na vaš izbran naslov ali pa jih osebno prevzamete.

Plačila

V spletni trgovini vam nudimo plačilo po povzetju in plačilo po predračunu.